Vizitë për djalin me probleme të shëndetit mendor

26 Qershor, 20230
Familja e M.A. po përpiqet të gjejë një zgjidhje për problemin e shëndetit të djalit, i cili vuan nga çrregullime të papërcaktuara të sjelljes. Ende presim që të realizohet një vizitë me mjekun psikiatër infantil për të përcaktuar diagnozën dhe ndjekjen e një trajtimi.
Familja e M.A. jeton në kushte të vështira ekonomike dhe sociale në qytetin e Kavajës, ku dhe shërbimet për fëmijët me probleme të tilla mungojnë. Edhe vizita për djalin u realizua gjatë ditës së vetme në javë kur neurologu është i pranishëm pranë spitalit të Kavajës, i cili e referoi rastin për në Tiranë. Varfëria ekstreme shpesh i lë këta fëmijë në mëshirë të fatit, pasi familjet e kanë të pamundur që të udhëtojnë drejt Tiranës për t’i ndjekur ata me mjekun përkatës. Diskriminimi po ashtu përbën një problem aktiv për këto familje.
Duke ndjekur rastin në vazhdim, shpresojmë për arritjen e një plani trajtimi për këtë djalë, që të mund të integrohet në shoqëri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rreth nesh

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Adresa & Kontakt
Informacion

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania