Tetë ditë pas lindjes në burg, zonja nga Shkodra pret vendimin e gjykatës

15 Mars, 20230

Një zonjë lehonë, e burgosur 8 ditë pas lindjes, banore e qytetit të Shkodrës, që aktualisht vuan dënimin në burgun 325 të grave në Tiranë, po pret vendimin e gjykatës për pezullim ose jo të vendimit për dënim me burg. Po shpresonim, ne si organizatë por edhe opinioni publik, për një reagim të shpejtë të institucioneve, pas dërgimit të kërkesës nga pala mbrojtëse për pezullimin e vendimit, sipas pikës 2 të nenit 476 të Kodit Penal. Gjykata ka të drejtë ta miratojë ose rrëzojë kërkesën brenda afatit të pesë ditëve.

Zonja nuk paraqet rrezik për shoqërinë dhe është dënuar për braktisje të fëmijës nga martesa e parë, në kushte të dyshimta. Nuk mund të themi në është hetuar siç duhet apo jo, por bashkëshorti aktual pretendon se e shoqja është dëbuar nga shtëpia dhe nuk e ka braktisur me dëshirë të bijën nga martesa e saj e parë.

Ndarja nga fëmija mund të shkaktojë dëme të mëdha psikologjike dhe fizike si tek fëmija, ashtu dhe tek nëna. Rikujtojmë se djali është në kujdesin e babait dhe një kushurire të mitur, 11 vjeç. Presim nëse do ketë një reagim ditën e nesërme, për të vazhduar më pas me hapa të tjerë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rreth nesh

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Adresa & Kontakt
Informacion

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania