TË MIRATOHET MINIMUMI JETIK

3 Gusht, 20230

Luljeta Preza u gjend e vrarë dje poshtë Urës së Dajlanit në Durrës, por tmerret për 32 vjeçaren nuk nisën natën e kobshme të vdekjes. Prej vitesh ajo jetonte nën këtë urë ku lypte dhe shiste trupin për kacidhe.
Ne nuk e dimë nëse Luljeta kishte një familje ose jo, por ajo që dimë është që shteti e braktisi në mëshirë të fatit dhe keqbërësve, për të vdekur në moshën ku vajzat dhe gratë janë në pikun e produktivitetit dhe rinisë së tyre. Parlamenti i Republikës së Shqipërisë prej muajit mars të këtij viti mban në sirtar projektligjin për minimumin jetik, por heziton ta miratojë.

Minimumi jetik i garantuar do siguronte ushqim bazë dhe dinjitet për shqiptarët që po vdesin rrugëve të këtij vendi nga varfëria ekstreme. Vrasja e Luljeta Prezës është një alarm i madh për shoqërinë shqiptare, një paralajmërim për humbjen e një kompasi moral dhe ndërgjegjes qytetare në këtë vend.
Organizata Drejtësi Sociale apelon për miratimin e këtij ligji dhe zbatimin e tij, për sigurimin e dinjitetit për të gjithë ata shqiptarë që janë në këto momente në rrezik për jetën e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rreth nesh

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Adresa & Kontakt
Informacion

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania