Takim i hapur: Perceptimi i shoqërisë shqiptare mbi aksesin në shëndetësi

26 Mars, 20230

Cili është perceptimi i shoqërisë shqiptare mbi aksesin në shëndetësi?

Më 31 janar nëna 34 vjeçare e dy fëmijëve humbi jetën vetëm pak orë pasi kreu një abort të detyruar në spitalin e Elbasanit. Pak ditë më vonë, një tjetër grua e re humbi jetën në maternitetin “Koço Gliozheni” në Tiranë. Nisur nga këto vdekje në maternitete, organizata “Drejtësi Sociale” ka nisur marrjen e të dhënave për disa aspekte të aksesit në shëndetësi dhe mbi rryshfetin në spitale, me qëllim hartimin e një studimi gjithëpërfshirës për këtë temë. Kemi ftuar mjekë e studentë të mjekësisë për të marrë dhe qëndrimet e tyre.

Për të diskutuar mbi këto të dhëna, ju ftojmë në një takim pranë zyrave tona më 29 mars 2023, ditën e mërkurë, ora 18.00. Kushdo që kërkon të japë kontribut ose të informohet mbi gjetjet në terren, është i ftuar të vijë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rreth nesh

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Adresa & Kontakt
Informacion

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania