HomeTag

Diskriminim

Gjuhë denigruese në Euronews

Në emisionin Euronews Now, gazetarja Sidorela Gjoni donte të ndërpriste emisionin pasi mendoi se Spartak Ngjela iu drejtua asaj me termin ‘logjikë fshatari’. Si e sqaroi që nënkuptonte Sali Berishën, ajo vazhdoi intervistën. Ndërprerja e intervistës duhet të jetë reagimi i drejtuesit të çdo emisioni, në situata të tilla kur të ftuarit e tyre përdorin...

Kavajë/ Diskriminim për shkak të “etnisë”, “racës”, “gjendjes ekonomike”

Një tjetër vendim pozitiv nga Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, pas shqyrtimit të ankesë së depozituar nga organizata Drejtësi Sociale për 36 familjet egjiptiane në qytetin e Kavajës për mos ofrim të energjisë elektrike dhe strehimit nga bashkia Kavajë për shkak të racës, etnisë dhe gjendjes ekonomike. Komisioneri konstatoi: 1.Diskriminim për shkak të “etnisë”, “racës”,...

Diskriminim për shkak të etnisë në vendin e punës

Një tjetër vendim pozitiv i Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi , lidhur me ankesën e ndjekur nga avokati i Drejtësi Sociale. “Konstatimin e diskriminimit, të ankuesit A. R, në të drejtën për punësim, për shkak të etnisë, nga ana e Drejtorisë së Përgjithshme të Rrugëve dhe Ndriçimit Publik, pranë Bashkisë Tiranë”. Tashmë, na pret beteja...

Mbështetje për gruan e diskriminuar

Me problematikën e Irfanes organizata Drejtësi Sociale u njoh në emisionin “Sot” në Euronews Albania. Ajo dhe avokati Drejtësi Sociale ishin ftuar për të diskutuar mbi temën gratë dhe kryerja veprave penale nga ana tyre. Gjatë emisionit i premtova që jemi të gatshëm ta mbështesim për proçesin gjyqësor kundër IMT Durrës. “Kjo ndihmë ofrohet në...

Rreth nesh

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Adresa & Kontakt
Informacion

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania