HomeTag

Akses në shërbime publike

Depozitimi i padisë për divorc

Jemi pranë Gjykatës së Rrethit Tiranë për të asistuar zonjën në procesin e depozitimit të kërkesës për divorc. Dokumentat i kishim bërë gati së bashku më parë dhe sot, ajo udhëtoi nga qyteti ku banon për në Tiranë, ku ka dhe adresën, për të dorëzuar kërkesën për divorc. Do ndjekim të gjitha procedurat e nevojshme...

Lezhë/ Mbështetje të familjeve Egjiptiane në privatizimin e banesave

Nga takimet e realizuara në Lezhë, Drejtësi Sociale identifikoi problematikën e privatizimit të banesave. Drejtësi Sociale do të ndjeki në vazhdimësi të gjithë proçesin. Paraligjori i Drejtësi Sociale bëri një verifikim të situatës së çdo familje për ti ndihmuar në proçesin e privatizimit të banesave familjeve Egjiptiane. Kjo ndihmë ofrohet me mbështetjen e projektit “Zgjerimi...

Advokim për ndryshimin e pikës 3, të nenit 28 të ligjit “Për sektorin energjisë elektrike”

Dhjetra familje të varfëra Egjiptiane, Rome, por jo vetëm, diskriminohen nga ligji “Per sektorin e energjise elektrike”, pasi nëse ato duan të lidhin kontratë për furnizimin me energji elektrike, atyre i duhet të parapaguajnë kostot e lidhjes që shkojnë rreth 25.000 lek të reja. Në këtë situatë këto familje jetojnë prej vitesh pa energji elektrike....

Firmosje e peticionit për uljen e moshës së përfitimit të pensionit social

Drejtësi Sociale gjatë firmosjes së peticionit për uljen e moshës së përfitimit të pensionit social nga araligjorët e Drejtësi Sociale në qytetin e Fierit dhe të Lezhës. Ky aktivitet realizohet në kuadër të projektit “Organizimi komunitar mjet për nxitjen e ndryshimeve ligjore për përmirësimin e mirëqënies dhe jetëgjatësisë së grave 60-69 dhe burrave 65-69 vjec”...

Kombinat/ Familjet Egjiptiane të prekura nga tërmeti

Drejtësi Sociale zhvilloi një takim me familjet Egjiptiane  në zonën e Kombinatit, të cilëve i’u janë prishur banesat si pasojë e tërmetit të datës 26 Nëntor 2016. Disa prej tyre nuk trajtohen me bonusin e qerasë edhe pse banesat e tyre janë vlerësuar të kategorisë DS4/DS5. Shqetësimi tyre kryesor ishte, mos përfitimi nga programi i...

Paraligjorët e Drejtësi Sociale në mbështetje të anëtarëve Egjiptian dhe Rom.

Paraligjorët e Drejtësi Sociale në qytetin e Lezhës dhe Kavajës çdo ditë në mbështetje të anëtarëve Egjiptian dhe Rom. Paraligjori i qytetit të Kavajës shoqëroi zotërinë me aftësi të kufizuar pranë zyrave të Drejtorisë Rajonale të Sigurimeve Shoqërore Durrës, ndërsa paraligjori i qytetit të Lezhës ndihmoi zotërinë për të aksesuar platformën e-albania. Kjo ndihmë ofrohet...

Referim dhe menaxhim rasti i një familje Egjiptiane

Nëpërmjet faqes tonë zyrtare në facebook një çift kontaktoi organizatën tonë për referimin e një familje Egjiptiane  të ardhur nga Korça në Tiranë për mbështetje dhe orientim drejt shërbimeve publike.  Familja ishte në situatë rruge dhe çifti i kishte ardhur në ndihmë. Pasi çifti ishte njohur me problemet ekonomike të familjes dhe me kushtet e...

Rreth nesh

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Adresa & Kontakt
Informacion

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania