Spartak Ngjela në Më lër të flas, ankesë tek AMA dhe në KMD

19 Prill, 20230

Në emisionin e së premtes së 14 prillit, “Më lër të flas” në Top Channel, avokati Spartak Ngjela ka tronditur opinionin publik me një deklaratë të tij, në lidhje me dhunën seksuale. Sipas tij, gratë “e shtrënguara për përdhunim dorëzohen nga kënaqësia”, si dhe disinformoi publikun në lidhje me ligjin anglez. Në këtë ligj sipas kërkimeve tona nuk ka asnjë të dhënë mbi kohën e rezistencës nga pala e dhunuar siç tha Ngjela dhe se pëlqimi jepet aktivisht.
Ja si përcaktohet në ligjin anglez: -“Përdhunim konsiderohet edhe kur i/e dhunuara nuk mund të japë pëlqim për shkak të gjendjes jokoshiente (në gjumë, dehje etj), edhe kur qëndron pasiv para dhunuesit por dhunuesi ka dijeni që pala nuk e dëshiron një akt seksual”.

Ne jemi të tronditur si organizatë për mungesën totale të reagimit të institucioneve dhe grupimeve formale ose informale që mbrojnë të drejtat e grave për këto deklarata në një televizion kombëtar dhe kemi dërguar dy kërkesa për shqyrtim, tek Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi dhe tek Autoriteti i Mediave Audiovizive në lidhje me rastin në fjalë. Shpresojmë që të gjykohen siç duhen dhe të merren masat e duhura, për të ndaluar përsëritjen e këtyre ngjarjeve skandaloze që dëmtojnë direkt viktimat e dhunës seksuale si dhe nxisin më tej dhunën seksuale ndaj vajzave dhe grave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rreth nesh

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Adresa & Kontakt
Informacion

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania