Rekrutimi i grave në serat e kanabisit, avokati flet për faktorët që i shtyjnë

14 Nëntor, 20220
Në emisionin Review në Euronews Albania, kemi diskutuar mbi ngjarjen e Beratit, ku 87 gra të varfra shfrytëzoheshin për kultivimin e lëndëve narkotike. Mungesa e minimumit jetik, e politikave mbështetëse sociale, i krijon mundësi grupeve kriminale t’i shfrytëzojnë këta individë/e, duke i skllavëruar ato edhe nën kërcënimin e armëve.
Sot, të varfërit në Shqipëri kanë tre mundësi:
1. Të shkojnë në azil;
2. Të punësohen në fasoneri, ku janë skllevër dhe të keqpaguar;
3. Të “punësohen/shfrytëzohen” nga grupet kriminale në sera të tilla, si skllevër por të paktën,  të mirëpaguar;
Në emision u shfaqën dy intervista me ish të punësuar në këto sera, të dy të komunitetit rom dhe egjiptian, dhe deklaratat e tyre rrëngjethëse i dhanë të drejtë të gjitha atyre pikave që avokati parashtroi. Mungesa e një shprese, e një pune të paguar siç duhet, i shtyn këta individë drejt krimit, e më pas pasojave të kapjes dhe dënimit. Çfarë janë këta njerëz përveçse të kontrolluar, herë nga mafia, herë nga shteti për të plotësuar shifrat e të arrestuarve në statistika?
Videon e plotë të emisionit mund ta ndiqni në youtube këtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rreth nesh

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Adresa & Kontakt
Informacion

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania