0 Comments

Pershendetje, kam menduar te blej nje apartament me kursimet e mia por opsionet me hipoteke jane te rralla dhe shume te shtrenjta ne zonen qe une preferoj. Per momentin kam disa opsione por jane ne ndertim e siper pa hipoteke perfundimtare. Apartamentet kane hipoteke karabina por ato nuk i shet firma qe i nderton. Ato shiten nga pronare te tokes qe kane bere kontrate me ndertuesin ose individe qe i kane blere me lire dhe duan ti rishesin per perfitim.

Pyetjet qe kam jane:

1- A jane te sigurta keto blereje vetem me nje kontrate noteriale, apo ka risk per shitjen disa here te tyre .

2 -A eshte e mundur transferimi i bllokimit hipotekor nga bleresi 1 te bleresi 2?  A duhet qe ne kontrat te firmos edhe administratori i firmes ndertuese  kur individi qe e ka blere e rishet para se te dal hipoteka perfundimtare.

3 -A duhet te kem nje avokat prezent kur te behen kontratat?

Genti Sejrani Changed status to publish 28 Shkurt, 2024