Protesta për vdekjen e dy nënave para maternitetit Koço Gliozheni

6 Shkurt, 20230

Protesta para maternitetit ‘Koço Gliozheni’ mblodhi sot aktivistë për një reagim publik ndaj vdekjes së dy nënave pas lindjes në këtë spital javës së shkuar. Aktivistët u shprehën se ka një përkeqësim të situatës në spitalet publike. Neni 96 i Kodit Penal dikur përcaktonte se nga gjobë deri në 5 vite, tashmë mjekët dënohen vetëm deri në 2 vjet burgim, nëse vërtetohet se ka pasur vdekje për shkak të neglizhencës. Kush nuk paguan, nuk merr shërbim në momentin e duhur duke shkaktuar edhe vdekjen, thanë protestuesit. Ndërkohë vazhdimisht ndjekim lajme për abuzim me mjetet dhe aparaturat e spitalit, ku rryshfeti bëhet faktor për ta përfituar shërbimin i pari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rreth nesh

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Adresa & Kontakt
Informacion

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania