Në emisionin Review në Euronews për të diskutuar gjetjet e KLSH-së për një qendër rezidenciale në Vlorë

17 Prill, 20230

Në panelin e emisonit Review në Euronews, diskutuam për raportin e KLSH-së ku një audit rutinë nxori se një qendër rezidenciale në Vlorë ka kushte të këqija të ruajtjes së ushqimeve, kushte të tjera të lagështisë dhe se konflikti i pronësisë së tokës do shkaktonte nxjerrjen jashtë të atyre që merrnin shërbim në këtë qendër.
Prokuroria ka nisur hetimet, që është për t’u përgëzuar pasi në shumë raste, raportet e KLSH-së kalojnë pa zë nga strukturat e policisë.
Ne theksuam se, qendrat rezidenciale kudo në Shqipëri kanë probleme nga më të ndryshmet: punësime partiake, mungesë të stafit përkatës për njerëzit me nevoja të veçanta si psh logoped, rikonstruksione abuzive të ndërtesave ku fondet shpërdorohen.
Shpresojmë që hetimet të nxjerrin të vërtetën dhe të merren masat përkatëse nëse është e nevojshme, si dhe të mos lihen jashtë vëmendjes të asnjë qendre të tillë, si për jetimët, të moshuarit dhe njerëzit me aftësi të kufizuara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rreth nesh

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Adresa & Kontakt
Informacion

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania