Gjetja e nënës rome në emisionin ‘Pa gjurmë’

30 Janar, 20230
Para disa muajsh raportuam humbjen e nënës rome nga Fieri.
Mbrëmjen e djeshme jemi vënë në dijeni nëpërmjet emisionit “Pa gjurmë” se trupi i nënës ndodhet në morgun e QSUT-së.
Sipas tyre nëna kishte qëndruar 4 muaj e shtruar në një nga spitalet e QSUT-së. Spitali nuk kishte asnjë informacion mbi nënën rome dhe ishte e paidentifikuar prej tyre.
Paraligjori Drejtësi Sociale e ka raportuar humbjen e saj pranë Komisariatit në Fier dhe e bija e të moshuarës e ka kërkuar vetë atë pranë spitaleve në Tiranë. Është e pashpjegueshme se përse nuk është arritur që të bëhet lidhja midis saj dhe nënës së paidentifikuar.
Kjo tregon qartë se ka munguar bashkëveprimi institucioneve dhe se ka një neglizhencë.
Menjëherë kemi kontaktuar pushtetin vendor për të mbështetur familjen për ceremoninë e varrimit të nënës rome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rreth nesh

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Adresa & Kontakt
Informacion

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania