HomeCategory

Media

Teksa flisnim për Raxhin, të diplomuarin e parë si mësues i gjuhës rome, biseda shkoi tek numri i anëtarëve që i përkasin pakicës egjiptiane dhe rome në vendin tonë. Me shifra zyrtare faktuam se të dhënat e censusit të 2011 për numrin e anëtarëve të këtyre pakicave janë të pasakta. Ndaj, meqë pas dy ditësh...

(VIDEO NË LINK) Në ABC News sollëm problemin e familjeve rome dhe egjiptiane sidomos në qytetin e Kavajës, që prej kaq vitesh tashmë jetojnë në baraka dhe e kanë të pamundur të përfitojnë nga bonusi i qirasë. Arsyeja, diskriminimi dhe frika e qiradhënësve për t’ua lëshuar atyre shtëpinë edhe kur qiranë e paguan Bashkia Kavajë....

TË MIRATOHET MINIMUMI JETIK

Luljeta Preza u gjend e vrarë dje poshtë Urës së Dajlanit në Durrës, por tmerret për 32 vjeçaren nuk nisën natën e kobshme të vdekjes. Prej vitesh ajo jetonte nën këtë urë ku lypte dhe shiste trupin për kacidhe. Ne nuk e dimë nëse Luljeta kishte një familje ose jo, por ajo që dimë është...

Shpesh dëgjojmë akuza, sharje, ofendime për individët egjiptian apo rom, pasi sipas “elitës” është faji tyre (shitja e votës) që mban Ramën në pushtet. Ndërkohë, kjo video tregon dinjitetin e këtyre individëve, si dhe përbuzjen, diskriminimin që ata hasin nga institucionet. Respekte për zonjën Kjo video tregon se partitë politike kanë nevojë t’i mendojnë ndryshe...

Në Scan tv për opinionin publik për Ligjin për Spitalin

Sot në Scan TV sollëm në vëmendje sërish problemin e Ligjit për Spitalet, korsisë preferenciale dhe autonomisë së spitaleve. Shpresojmë që të vazhdojmë së sensibilizuari opinionin publik mbi shëndetësinë falas, që në Shqipëri de facto nuk është më i tillë prej shumë kohësh e që fatkeqësisht, tani u kthye në de juro.

Në emisionin Review në Euronews për të diskutuar gjetjet e KLSH-së për një qendër rezidenciale në Vlorë

Në panelin e emisonit Review në Euronews, diskutuam për raportin e KLSH-së ku një audit rutinë nxori se një qendër rezidenciale në Vlorë ka kushte të këqija të ruajtjes së ushqimeve, kushte të tjera të lagështisë dhe se konflikti i pronësisë së tokës do shkaktonte nxjerrjen jashtë të atyre që merrnin shërbim në këtë qendër....

FSHATI DRIZË NË PROTESTË

Mëngjesin e sotëm ka shpërthyer një protestë në Drizë të Fierit për shkak të mungesës së infrastruktës bazë. Mungesa e shtrimit të rrugëve, kanalizimeve të ujërave të zeza dhe mungesa e ndriçimit i kanë çuar këta banorë drejt protestës. Kryeplaku i fshatit, njëkohësisht aktivist pranë Drejtësi Sociale, Panajot Alushi ka deklaruar për mediat se, nëse nuk...

Gjuha e urrejtjes në televizion, raportim pranë ABC news për gjuhën denigruese ndaj komuniteteve

Gjuha e urrejtjes në fushatën elektorate gjatë zgjedhjeve vendore të vitit 2023 u adresua sot në emisionin Virtual Wars në ABC, ku komunikimet e fundit të kryeministrit dhe ish-kryeministrit Berisha ishin në qendër të vëmendjes. I ftuar për të diskutuar ishte avokati Sejrani. “Përdorimi i gjuhës së urrejtjes fatkeqsisht është një valvul shkarkimi në debate...

Rreth nesh

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Adresa & Kontakt
Informacion

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania