Bashkia Kavajë/ 16 familje Egjiptiane në qiell të hapur

14 Prill, 20220
Organizata Drejtësi Sociale zhvilloi një takim me 16 familjet egjiptiane në qytetin e Kavajës, të cilët si të pastrehë janë strehuar në vitin 1991 në ish-godinën e oficerave.
Sipas akt-ekspertizës së Institutit të Ndërtimit, godina është e pabanueshme për shkak të pasojave të tërmetit të vitit 2019.
Bazuar në këtë akt-ekspertize Këshilli Bashkia ka marrë vendim për prishjen e kësaj godine.
Por, si pasojë e kërkesës/rezistencës së familjeve që para se të prishet godina bashkia ti strehojë në banesa, nuk ka arritur të bëjë prishjen e godinës.
Me familjet dakordësuam fillimin e proçesit gjyqësor për shfuqizimin e vendimit të Këshillit Bashkia për prishjen e godinës pasi është në shkelje të pikës 2, të nenit 35 të Aktit Normativ nr.9, si dhe diskutuam hapat që do ndjekim për të marrë pronësinë e kësaj godine.
Kjo ndihmë ofrohet me mbështetjen e projektit “Zgjerimi i shërbimit të ndihmës juridike falas për gratë dhe burrat në Shqipëri” zbatohet nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim UNDP Albania në partneritet me Ministrinë e Drejtësisë dhe me mbështetjen financiare të Bashkëpunimit Austriak për Zhvillim (ADC).”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rreth nesh

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë. Fokusi dhe veprimtaria kryesore e organizatës është advokimi, mbrojtja dhe respektimi i të drejtave dhe lirive themelore të njeriut në Shqipëri.

Adresa & Kontakt
Informacion

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania

Organizata “Drejtësi Sociale” është themeluar më 14.12.2020 me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me numër identifikimi NUIS M11509454W dhe me adresë kryesore Rruga “Riza Cerova” nr. 23, Tiranë, Shqipëri

© 2020- 2022 Organizata “Drejtësi Sociale” | Të gjitha të Drejtat e Rezervuara | Krijuar nga Imagjino Albania